Een onderneming starten

Elke dag komen er in Nederland nieuwe ondernemers bij. Om voorbereid te zijn op de gevolgen van het ondernemerschap is een goed advies noodzakelijk. Diverse instanties kunnen u daarbij helpen. Zo heeft de Kamer van Koophandel, de belastingdienst en banken regelmatig speciale bijeenkomsten voor startende ondernemers. Een bezoek aan één of meerdere van deze bijeenkomsten kunnen u helpen met de juiste keuzes te maken en geven u inzicht in allerlei regelgeving die op uw pad komen. Deze bijeenkomsten zijn doorgaans gratis.

Ook op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden met informatie omtrent het opstarten van een onderneming. Deze geven een goed beeld van wat er allemaal bij komt kijken om een onderneming op te starten.

Team HBc kan u ook ondersteunen met uw start van de onderneming als het gaat om administratieve zaken of belastingvraagstukken. Niet alleen is de informatie op de site van belang, maar het gesprek met u als startende ondernemer brengt u verder. Op diverse websites kunt u terecht voor informatie. Ons advies is om daarbij sites te bezoeken van officiële instanties. Die geven betrouwbare informatie en worden doorgaans ook actueel gehouden. (KvK / Belastingdienst) Voor branche specifieke zaken zijn de sites van de brancheorganisaties goede informatiebronnen.

Bekijk of uw start ook in aanmerking komt voor subsidie of starten met behoud van uitkering. Er zijn ook hier mogelijkheden waarvan u kunt profiteren.