Over Team HBc

Team HBc is ontstaan uit de samenwerking van twee administratiekantoren om zo kennis te delen en de continuïteit van uw financiële administratie te waarborgen. Naast de administratieve en fiscale werkzaamheden denken wij ook graag met de ondernemer mee op allerlei gebied.

Waarvoor staat Team HBc

Team HBc staat voor korte lijnen, persoonlijke aandacht, heldere afspraken en advies op maat tegen markt conforme tarieven. Voor startende ondernemers hanteren wij een kortingspercentage, 20% in het eerste jaar en 10% in het tweede jaar.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Accountancy

 • uitwerken, controleren en beoordelen van de administratie
 • het verzorgen van aangiften omzetbelasting / ICP aangiften
 • samenstellen van jaarrekeningen / jaarcijfers
 • beoordelen van jaarrekeningen
 • opstellen van tussentijdse cijfers
 • opstellen van prognoses en begrotingen

Fiscale/juridische advisering

 • opstellen van aangiften inkomstenbelasting / winstaangiften
 • opstellen van aangiften vennootschapsbelasting
 • fiscale advisering in de meest ruime zin
 • het indienen van bezwaarschriften bij onder andere de belastingdienst

Advies

 • keuze rechtsvorm
 • beoordeling ondernemingsplan
 • begeleiding bedrijfsoverdracht
 • begeleiding financieringsaanvraag
 
"Een doel is een droom met een deadline"
(Napoleon Hill - auteur)

Marja Akkermans-van de Haar

Met de oprichting van mijn administratiekantoor HBc in december 2015 is voor mij een lang gekoesterde wens uitgekomen. Met HBc ben ik in staat ondernemers op financieel en administratief gebied behulpzaam te zijn. 

Als financiële duizendpoot heb ik de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan in diverse branches (bouw, agrarische sector, metaalindustrie en automotive) en op verschillende niveaus, variërend van administratief medewerker tot en met hoofd financiële administratie.

Hierdoor zijn alle financiële en administratieve werkzaamheden de revue gepasseerd; van het inrichten van administraties tot en met het samenstellen van de volledige jaarrekening. In deze periode is kennis opgedaan met de volgende boekhoudpakketten; Exact, Twinfield, AccountView, Snelstart en E-boekhouden.

In 2012 heb ik de opleiding assistent controller afgerond. Aanvullend hierop heb ik in 2013 de post-HBO opleiding “Financial Controller” gevolgd en succesvol afgerond.
Vanaf 1 januari 2018 was daar de volgende stap. De start van Team HBc. Door onze krachten te bundelen zijn we nog beter in staat om u als ondernemer te begeleiden.

Voor mij is een persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Ik denk graag met u mee, zodat u zich bezig kunt houden met ondernemen!

mvdhaar@teamhbc.nl

Peter van Bussel

Het grootste deel van mijn leven heb ik in Dronten doorgebracht. Mijn opleiding heeft grotendeels in Zwolle plaatsgevonden, omdat Dronten in die tijd nog echt in opbouw was en je voor vervolgopleidingen aangewezen was op Kampen, Zwolle of andere plaatsen.

Vanaf 1978  tot 2016 ben ik op diverse administratie- en accountantskantoren werkzaam geweest, waardoor ik in meerdere ‘keukens’ heb mogen kijken en mijn kennis heb kunnen delen met collega’s en cliënten uit allerlei branches.

De keuze om op latere leeftijd voor mijzelf te beginnen is ontstaan in de crisistijd 2008-2016. Door veranderende wetgeving werd ik belemmerd in mijn werkzaamheden. Functies kwamen te vervallen en het ‘vinkje, het paraafje en datum’ werden belangrijker dan de uitwerkingen. Kortom: het werk moest gedaan worden in een harnas, terwijl juist vrijheid en creativiteit binnen mijn werk heel belangrijk zijn.Natuurlijk wel binnen de normen die maatschappelijk aanvaardbaar zijn.

Vanaf begin 2015 is het allemaal snel gegaan; vanuit het opstarten in een eenmanszaak (KAAS Dienstverlening) – oprichten van administratiekantoor ACK’s in Almere in 2016 – en vanaf 1 januari 2018; de uitbreiding naar Team HBc.

Mijn uitdaging is het zoeken naar een juiste balans tussen werk en privé om zo nog een mooi aantal jaren midden in de maatschappij te staan.

Naast mijn werk en privéleven vind ik het belangrijk om ook op een andere wijze dienstbaar te zijn voor de maatschappij. Vrijwilligerswerk en het ondersteunen van kleine projecten doe ik dan ook graag.

pvbussel@teamhbc.nl